SIBIU. Singurul înscris, singurul promovat 

Data publicării:
SINGURUL PROMOVAT

26 de elevi ar fi trebuit să termine clasa a XII-a la Liceul din Târnava. Doar 10 dintre ei au reuşit. Dar la Bacalaureat s-a înscris UN singur elev - Teodor Matei. Băiatul i-a surprins pe profesori când l-au văzut, zi de zi, la fiecare probă de examen.

"Am zis de ce să nu dau, am altceva mai bun de facut?!", a spus Teodor Matei.

"Este un copil reuşit, care s-a adaptat rapid la noile condiţii de la noi din ţară", spune Gheorghe Lupaşcu, profesor la Liceul Tehnologic

Părinţii lui Teodor au plecat în Spania şi l-au lăsat de mic în grija bunicii. Când a împlinit 12 ani, l-au luat cu ei în Palma de Mallorca şi l-au înscris la şcoală acolo. A rezistat doar trei ani printre străini.

La revenirea în ţară, Teodor s-a înscris la Liceul tehnologic din Târnava, unde şi-a echivalat primii trei ani de liceu făcuţi în Spania. Jumătate de an a învăţat pe rupte pentru a-şi duce visul la bun sfârşit. Şi a reuşit: a obţinut note de peste 9 la română şi la matematică. Singurul lui regret este că n-a învăţat mai mult şi la biologie.

Teodor îşi doreşte să meargă la facultate. Vrea să devină inginer în domeniul auto. Rata de promovabilitate în judeţul Sibiu a fost de 69,02%, cu aproape şase procente mai mare decât anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri