Sari la conținut

Simbol de vânzare

Restaurantul Panoramic este situat în locul pe care oricine îl reţine cu uşurinţă şi care poate fi găsit dintr-o privire, din aproape orice colţ al Braşovului: pe culmea dealului, la 960 de metri altitudine, chiar la baza releului de televiziune. Restaurantul are trei saloane şi o terasă; putea primi, în vremurile bune, aproape 250 de persoane. Într-unul dintre saloane, cea mai frumoasă privelişte asupra Braşovului se aşternea la picioarele consumatorilor.

" Era deschis şi avea şi pregătiri şi meniuri şi bere şi sucuri, pentru toată lumea. Și mai mergea lumea să facă plajă ", spune o brașoveancă.

" Recunoşteai braşovul după cum se bulbuca ceaţa deasupra clopotniţelor ", povestește un alt brașovean.

Restaurantul aparţine unei companii braşovene din domeniul turismului, controlată de Societatea de Investiţii Financiare "Transilvania". Unitatea are o suprafaţă utilă de 1.640 de metri pătraţi şi un teren de aproape 880 de metri pătraţi. Restaurantul a fost închis în 2014 şi scos la vânzare pe 15 septembrie, în acelaşi an, la un preţ de peste un milion de euro.

" Restaurantul are punctul forte principal poziţia, categoric. Iar punctele slabe ar fi dotările foarte vechi, respectiv el n-a mai fost renovat de foarte mulţi ani ", susține Radu Popa, reprezentant proprietar. 

Din Braşov se poate ajunge la restaurantul de pe Tâmpa în trei feluri: cu telecabina sau cu piciorul - fie pe o potecă de o oră, fie pe un drum forestier. Linia de telecabină aparţine unei companii private de transport pe cablu, alta decât cea care încă are în proprietate restaurantul.

" Această locaţie este foarte importantă din Braşov, în primul rând că e situată pe Tâmpa, adică deasupra Braşovului. Toţi turiştii care vin în acest oraş ar dori să urce cu telecabina până la această locaţie ", spune Horia Huluban, preşedintele Asociaţiei proprietarilor de terase Braşov. 

" Este un preţ mare din punctul meu de vedere. Fiind un restaurant automat ar trebui să funcţioneze şi seara...ceea ce este in imposibilitate, doar pentru cei care ar merge pe jos ", este de părere Sorin Epure - expert imobiliar. 

Proprietarii restaurantului au anunţat că vor relua procedurile de licitaţie pentru această unitate, la un preţ redus faţă de cel cerut în septembrie 2014.

Reporteri: Delia Pușcă, Mirela Palcu, Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea, Răzvan Rădache