Sari la conținut

Simulare la Bac, în Covasna

Simularea la examenul de Bacalaureat s-a desfăşurat cu rigoarea specifică unei probe reale. A fost pus în funcţiune chiar şi sistemul de supraveghere video, iar elevii au fost obligaţi să se prezinte la clasă cu cartea de identitate. Este al treilea an consecutiv când Inspectoratul Şcolar Judeţean din Covasna organizează propria simulare a examenului maturităţii, pentru ca elevii să vadă care este nivelul lor.

"Sunt vreo două-trei lucruri la care trebuie să lucrez, dar în rest mă descurc.  Subiectele au fost mai uşoare decât ma aşteptam ", spune un elev.

Mai greu a fost pentru elevii de la secţia maghiară, cărora le-a fost greu să înţeleagă cerinţele de examen la limba şi literatura română.

"Dacă ştiai care este de exemplu romanul interbelic, atunci ştiai ce trebuie să scrii. În afară de asta proza era uşoară, doar că limbajul era cam greu încă pentru noi ", povesteşte un alt elev.

La simularea din acest an au participat peste 1.600 de elevi de clasa a XII-a, motivaţi să-şi verifice cunoştinţele, dar mai ales presaţi de faptul că notele contează.

"Notele se trec în catalog la toate disciplinele de examen, la Bacalaureat vorbesc ", menţionează Farkas Csaba - inspector IŞJ Covasna.

În anul şcolar 2013-2014, elevii din Covasna au susţinut 2 simulări ale examenului de Bacalaureat. La examenul final din vară, au promovat 56% dintre elevii covăsneni. Procentul a fost cu aproape 14% mai mare faţă de 2013.