Sindicaliştii braşoveni au ieşit în stradă 

Data publicării:
PROTESTE

Strigătele de nemulţumire au răsunat timp de două ore în centrul Braşovului. Sindicaliştii au cerut, în primul rând, modificarea Legii dialogului social şi aprobarea negocierilor colective.

"Au fost votaţi de noi şi acolo, în Parlament, reprezintă interesele noastre, nu ale partidelor. Prin această măsură, poate reuşim să îi convingem să adopte deciziile pe care le solicităm sau să aprobe solicitările noastre", declară Fănică Gabor, preşedintele Cartel Alfa Braşo

Alte revendicări au privit oprirea disponibilizărilor din instituţii, crearea de noi locuri de muncă şi adoptarea unor măsuri de stopare a evaziunii fiscale. Mai mult, protestatarii cer un salariu minim pe economie de 1.000 de lei şi o reformă a sănătăţii care să fie în beneficiul contribuabililor.

Cei din învăţământ vor mai puţină birocraţie şi mai multă muncă în sistem, iar ca şase procente din PIB să fie investite în educaţie.

Dacă nici în urma protestelor sindicaliştii nu vor obţine ceea ce îşi doresc, oamenii spun că sunt dispuşi să continue manifestaţiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri