Sistem blocat la CNAS

Data publicării:
CARD CAS

Cei mai afectaţi de faptul că sistemul cardurilor de sănătate nu funcţionează sunt pacienţii. Cei mai mulţi dintre cei care au ajuns la medicul de familie, chiar şi pentru o simplă adeverinţă, au fost îndemnaţi să plece acasă pentru că stau degeaba în faţa cabinetelor.

"Trebuie să revenim de fiecare dată. Nu e comod deloc, mai ales pentru un angajat care lucrează 16, 18 ore, poate chiar zi de zi", spune un pacient.

Medicii de familie au primit o informare pe platforma sistemul prin care au fost anunţaţi că din această dimineaţă de la ora 8:30 sistemul nu va funcţiona din cauza unor probleme de comunicaţii.

"Admisia se cere în continuare, răspuns nu este. Mesaj: nu s-a obţinut un răspuns într-un interval de 30 de secunde, cererea de acces a eşuat", spune un medic.

Doctorii nu au putut înregistra astăzi niciun pacient şi niciun fel de reţetă sau bilete de trimitere şi au trimis oamenii acasă.

"Încercăm să îi amăgim până mâine, le-am solicitat să vină mâine, pacienţii au înţeles că sunt nişte probleme independente de voinţa noastră. I-am reprogramat pe mâine, pe poimâine, pe răspoimânie. Practic cele 20 de reţete care trebuiau să se dea astăzi sau alte servicii medicale le vom face zilele următoare", a declarat Sorin Gârbacea, medic de familie. 

Medicii de familie care au luat legătura cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate au primit acelaşi răspuns prin care se anunţă faptul că sistemul nu funcţionează şi încă nu se ştie când problema va fi remediată.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri