Sari la conținut

Site turistic pentru Sibiu

Puțini dintre turiștii care pleacă în concediu își lasă acasă telefoanele smart sau tabletele. Hărțile printate pe hârtie sunt din ce în ce mai rar utilizate.

Odată cu începerea sezonului turistic, Sibiul are și un nou site, care să atragă turiștii în oraș. Portalul turism.sibiu.ro este structurat pe trei secțiuni - Planifică, Descoperă și Vizitează. Turiștii au informații despre istoria orașului, obiectivele turstice, programul de funcționare a centrelor de informare, dar si despre traseele de autobuz și pistele de biciclete sau evenimentele care au loc în oraș Tot aici pot găsi şi informaţii despre opțiunile de cazare.

"În anul acesta este o tendință de creștere și se preconizează a fi mai mult de 30% acest segment de clientelă care vine pe partea de online, pe mai multe motoare de căutare. Este un segment pe care toți hotelierii îl vizează", spune Andreea Gheorghiu, reprezentant lanţ hotelier.

Noul site al orașului are și secțiuni ca top 10 atracții turistice, 10 lucruri despre Sibiu și 10 locuri de vizitat în Sibiu. Pagina ține cont de preferințele turiștilor, de timpul pe care îl au la dispoziție și de bugetul lor.

Sunt informații despre obiectivele turistice de vizitat, despre rezervații naturale, cetăți medievale, despre stațiunea Păltiniș, dar și o secțiune aparte, Sibiul în 24 de ore. 

Portalul a fost îmbunătățit față de varianta precedentă, astfel încât să poată fi accesat cu ușurință, de pe orice dispozitiv.

"Este construit pe o platformă modernă, în sensul că a fost optimizat și pentru utilizarea pe o tabletă sau pe un telefon smart, ceea ce face foarte ușor de accesat datele de pe acesta", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu. 

Platforma sibiu.ro a fost accesată, anul trecut, de 7 milioane de ori, de 1,8 milioane de vizitatori unici.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu