Sari la conținut

Slalom uriaș pe pârtia Clăbucet. Zeci de schiori, amatori și profesioniști, s-au întrecut pe pârtia din Predeal

Copiii şi tinerii, elevi ai şcolilor de schi din Predeal au coborât pârtia în aplauzele şi admiraţia turiştilor de pe margine.

Maria are 14 ani şi de la 3 ani părinţii i-au pus schiurile în picioare. Acum nu vrea să le mai dea jos şi este hotărâtă să ajungă la olimpiadă mai ales că, pentru ea, astfel de concursuri sunt extrem de uşoare. "A fost bine, foarte bine, un pic cam multă zăpadă pe traseu, dar pentru noi a fost perfect. E ceva special la sportul ăsta", a spus Maria Constantin - sportivă

În timp ce micii sportivii făceau slalom ca adevăraţi profesionişti, pe margine, unii turişti au pus pentru prima oară schiurile în picioare. "Ora de schi, la şcoala de schi este 100 de lei. Cu grupul se face o reducere, depinde cum te înţelegi", a declarat un turist.

"Dorim să oferim tinerilor această posibilitate de a se întrece pe pârtia de la Predeal, pe pârtia Clăbucet, pentru a veni în sprijinul şcolilor din Predeal.", Liviu Cocoş - primarul municipiului Predeal

Şi în acest sfârşit de săptămână în staţiunile de la munte au fost 6.000 de turişti. La Predeal, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Mihai Stan