Şoferi scumpi pentru microbuzele elevilor

Data publicării:
SOFERI MICROBUZE

Chiar dacă le-a dat şcolilor microbuze pentru transportul elevilor, Guvernul nu a luat în calcul că maşinile trebuie conduse de cineva. Aşa se face că acum, primarii localităţilor covăsnene şi directorii de şcoli nici nu mai ştiu cum să se împartă şi cine să se ocupe cu plata şoferilor, pentru că de angajări nu poate fi vorba, iar fondurile lipsesc cu desăvârşire. În comuna Bodoc primăria a încheiat un contract de prestări servicii cu o firmă de transport din localitate. În loc să plătească un salariu minim pe economie, adică 850 de lei brut, autoritățile locale plătesc firmei de două ori mai mult.

"Domnul ministru a spus că ne dă microbuzele şcolare la primărie. Nu trebuie să ni le dea, că sunt aici deja, că noi suportăm cheltuielile şi pentru reparaţii şi combustibilul şi salariul la şofer. Nu trebuie să ne dea nimic, nici autobuz, numai un post de şofer să ne dea", a declarat Fodor Istvan - primarul comunei Bodoc, UDMR.

"Eu ca instituţie de învăţământ nu pot angaja şofer pentru că nu am bugetul respectiv ca să am un post, iar primăria nu poate angaja pentru că nu este proprietar", a spus Iztok Judith - director şcoală comuna Bodoc.

Primăria din Valea Crișului a fost mai norocoasă. Patronul unei firme de transport a acceptat să conducă el însuşi microbuzul, cu jumătate de normă. "Un salariu la 1.100 de lei! Cam atâta trebuia să dea la fiecare. Nu e mult, adică e mic salariul ăsta, dar măcar atâta puteau să dea la un şofer de microbuz, cu responsabilitate", a spus Vancea Lajos, patronul firmei de transport.

În cel putin zece localităţi din Covasna există utilaje si microbuze şcolare care stau nefolosite pentru că primăriile nu au bani să angajeze oameni care să le conducă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri