Soluţii pentru abandonul şcolar 

Data publicării:
SOLUTII PENTRU ABANDONUL SCOLAR

Statisticile spun că aproape două procente din totalul elevilor din învăţământul primar şi gimnazial au abandonat şcoala, iar alte patru procente nu au frecventat niciodată vreo instituţie de învăţământ. Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, aceleaşi statistici spun că aproape 50.000 de copii sunt acum în afara sistemului educaţional. Platforma a venit ca urmare a unei campanii susţinute în 2010 de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Reprezentanţa Unicef România.

Platforma este gândită ca un ajutor acordat şcolii în lucrul cu elevii care abandonează şcoala şi găzduieşte documente şi metode eficiente de lucru şi de evaluare.

"Va fi un instrument de lucru foarte util, pentru că reuneşte o serie de colaboratori. Va fi util, pentru că este, într-adevăr, o problemă abandonul şcolar şi părăsirea timpurie a şcolii." Ariana Bucur - inspector general IŞJ Braşov

Pentru că, de cele mai multe ori, abandonul şcolar nu este opţiunea copiilor, platforma ar trebui să fie de un real ajutor mai ales pentru părinţi.

"Pe platformă se regăsesc toate actele normative care reglementează acordarea sprijinului copiilor, indiferent din ce domeniu sunt, că sunt documente emise de Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la aceste informaţii, care sunt de un real ajutor" Rodica Cherciu - inspector general Ministerul Educaţiei Naţionale

Iniţiativa acestui proiect aparţine Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil. Platforma este deja funcţională şi poate fi accesată pe site-ul www.pentrueducatie.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri