Soluții pentru fumători

Data publicării:
FARA FUMAT

Fumătorii au astăzi o ultimă ocazie să își mai savureze țigările în pub-uri, cluburi și restaurante. Legea care le interzice acest lucru intră de mâine în vigoare. Ca să își plângă oful, administratorii unei cafenele din Sibiu organizează, în această seară, o ultimă petrecere pentru fumători.

" Circulau multe idei, să facem un marș fundebru cu țigara în mână, prin Piața Mare. A venit cineva cu o idee, să aducem o coroană in memoriam... Sună foarte bine și cred că o să mergem în direcția asta. În principal, ne strângem, fumăm, povestim, fiecare cu viciul lui ", spune Răzvan Beju, administrator cafenea.

Un alt pub din oraș, dedicat mai ales artiștilor, se transformă în club privat pentru fumători. Patronii au emis deja carduri nominale de acces.

Taximetriștii sunt și ei vizați de efectele legii anti-fumat, iar mulți sunt revoltați că nu își pot alege clientela, în funcție de acest viciu.

" Dacă cere fumător, trebuie să-i lăsăm, nu? Odată ce eu fumez... Sunt care nu fumează, sunt fumători, sunt nefumători. - Și de-acum încolo ce-o să faceți? - Refuzăm comanda. Nu? Ce-am putea face? ", spune un taximetrist. 

Alții, însă, au ales măsuri extreme.

" Mă las de fumat. - Ați început deja? - Da. De azi n-am mai fumat nicio țigară ", adaugă un alt taximetrist.

În multe dintre instituțiile publice din oraș, fumatul este deja interzis, iar angajații ies în stradă ca să își consume țigările. În incinta Primăriei nu se poate fuma încă din 2011.

" Tot atunci a fost desființat și spațiul special amenajat pentru fumători și au fost amplasate pe circulațiile clădirii inscripțiile clare, În această instituție fumatul este strict interzis ", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Legea anti-fumat, care intră în vigoare începând de mâine, interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun și în locurile de joacă pentru copii.

Reporter: Adela Mohanu
Imagine: Lucian Sandu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri