Somaţii pentru reclame

Data publicării:
RECLAME

De câteva săptămâni inspectorii direcţiei de cultură din Braşov au trecut la verificări aspre în centrul oraşului. Şi asta pentru că, spun ei, tot a doua vitrină de pe bulevardul Republicii este în neregulă în ceea ce priveşte reclama afişată. 

Autorităţile susţin că din cauza reclamelor voluminoase şi extrem de stridente, arhitectura centrului vechi nu este pusă în valoare, ba din contră, este estompată. Iar conform legii acest lucru este interzis.

Comercianţii de pe bulevardul Republicii trebuie să respecte câteva reguli foarte bine definite. În primul rând numele companiei nu trebuie să fie în culori stridente, iar literele trebuie lipite individual pe clădire. De asemenea vitrinele trebuie să fie curate, fără niciun fel de afiş lipit.

Şi pentru că puţine unităţi comerciale respectă întru totul aceste reguli, reprezentanţii direcţiei de cultură au trecut la avertizări

"Absolut toţi agenţii economici, au fost sute de agenţi economici, au fost înştiinţaţi în scris", spune Gheorghe Mitran - directorul Direcţiei Judeţene de Cultură Braşov.

Comercianţii se apără şi spun că reclamele trebuie să fie vizibile pentru că este o zonă comercială, dar totuşi să nu iasă în evidenţă mai mult decât altele

"Concurenţa o strică de fapt cei care îşi montează reclame foarte agresive pentru că aici lumea apreciază locaţiile discrete, locaţiile cu un design excelent, cu un design vechi, vintage", spune Horia Huluban - proprietarul unui restaurant.

Dacă în continuare comercianţii nu vor respecta regulile Direcţiei de Cultură, riscă amenzi de până la 8.000 de lei.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Zoltan Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri