Sari la conținut

SoNoRo Conac, concert în Biserica Neagră

Membrii asociaţiei SoNoRo susţin din 2013 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara cum ar fi diferite conace boiereşti şi castele. La Braşov, a fost aleasă Biserica Neagră.

"Ne face mare plăcere şi onoare că am avut ocazia de a primi ca şi gazdă acest concert, este un punct important pentru noi de a continua tradiţia de convieţuire, de întrepătrundere între muzică şi spiritualitate", a spus Christian Plajer - prim-preot Biserica Neagră.

Proiectul SoNoRo Conac a fost ideea unuia dintre directorii asociaţiei. Răzvan Popovici iubeşte la fel de mult şi muzica clasică şi conacele boiereşti.

"Dorinţa a fost dintotdeauna a mea personală de a umple nişte spaţii de muzică, muzică de cameră având loc în cameră, deci umplându-le de muzică, mai ales pe cele care au fost vitregite", a precizat Răzvan Popovici - iniţiatorul proiectului SoNoRo Conac. 

Programul serii la Biserica Neagră a fost unul de excepţie. A cuprins piese pentru vioară și violă de Mozart, Leclair și Dvořák si a adus un omagiu muzicii de orgă.

Cei prezenţi la spectacolul de la Biserica Neagră spun şi ei că au trăit clipe de neuitat.

"A fost un spectacol incredibil, a fost pentru prima dată când am auzit un concert la orgă, de asemenea, e prima oară când intru in Biserica Neagră şi ascult un concert la violă şi vioară", a spus un spectator.

Iubitorii de muzică clasică au posibilitatea să-i asculte din nou pe artiştii de la SoNoRo. Concertul de încheiere SoNoRo Conac din 2014 va avea loc la Casa Monteoru din Bucureşti, pe 16 septembrie.

Pe aceeași temă