Sorin Blejnar, din nou în faţa instanţei

Data publicării:
BLEJNAR 311013

La termenul de astăzi procurorul de caz a cerut înaintarea unei adrese către DIICOT pentru a se preciza cu claritate acuzaţiile aduse unuia dintre inculpaţi. "Procurorul DIICOT a solicitat o adresă suplimentară la DIICOT pentru că rechizitoriul nu este clar şi nu se cunoaşte de ce suntem acuzaţi, adică o recunoaştere a ceea ce am solicitat noi în urmă cu un an de zile", declară Sorin Blejnar, fost şef ANAF.

Până la primirea unui răspuns, magistratul a acordat un nou termen de judecată pentru data de 28 noiembrie.

Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în septembrie 2012. Acesta a cerut instanţei să admită refacerea urmăririi penale pe motiv că nu ştie exact de ce fapte este acuzat. O instanţă a Tribunalului a fost de acord, dar procurorii care au instrumentat cazul au declarat recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel din Braşov, iar acuzarea a avut câştig de cauză. Astfel, dosarul s-a reîntors pe masa judecătorilor de la Tribunalul Braşov.

În acest dosar au fost trimise în judecată 17 persoane fizice şi juridice, între care şi doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov, dar şi fostul şef de cabinet a lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri