Sari la conținut

Spectacol călare

Concursul de obstacole a fost împărţit în cinci categorii. Iar probele nu au fost deloc uşoare. Traseele se întind pe 70 de hectare, iar timpul maxim acceptat până la finiş a fost de 10 minute. Hermoso Farras este din Spania şi a participat cu Nereo la categoria de trei stele.

"Particip aici cu doi cai şi ambii au mers fără greşeală şi sper ca şi mâine să fie în regulă şi îi voi putea...", spune Hermoso Farras - concurent la CCI 3*, Spania. 

Şi concurenţii români s-au descurcat cel puţin onorabil.

"Crosul nu a pus probleme. Deci toţi cei care au fost înscrişi au trecut cu brio toate obstacolele şi nu au avut probleme", spune Adrian Gherghina - concurent la Novici, România.

Competiţia a fost organizată pe domeniul Cantacuzino de la Floreşti, iar locaţia nu a fost aleasă deloc întâmplător. Organizatorii au încercat şi să atragă atenţia la starea castelului familiei Cantacuzino, care a ajuns o ruină.

"În timpul Primului Război Mondial nemţii au venit şi au luat tabla de cupru de pe acoperiş restaurarea totală a palatului urcă la între 20 şi 30 de milioane de euro", spune Irina Bosighica - descendenta familiei Cantacuzino. 

Concursul hipic se află la cea de-a doua ediţie şi deja a obţinut dreptul de a organiza competiţii de trei stele, care contează în clasamentele internaţionale.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Zoltan Racz