Spectacol pe Transfăgărăşan

Data publicării:
VITEZA TRANSFAGA

Startul a fost dat cu câteva minute după ora 11:00, după ce organizatorii s-au asigurat că şoseaua e liberă, iar pilotul a încălzit anvelopele şi frânele autoturismului. Timpul obţinut de pilot a fost cu puţin peste 9 minute şi 13 secunde, pe o porţiune de 13 kilometri.

"A fost un sentiment incredibil, într-adevăr nu m-am mai simţit niciodată aşa extraordinar. Cred că se putea şi mai bine, dar am scos un timp bun, datorită copilotului şi echipei", spune pilotul Fabio Barone.

Autoturismul folosit la cursă a fost special modificat pentru a putea parcurge cât mai rapid distanţa. Autovehiculul ajunge la viteza de 100km/h în 3,2 secunde. Motorul a fost modificat şi ajunge la 630 de cai putere.

"La motor a fost modicată aspiraţia, am instalat un filtru de aer mai mare, am îndepărtat o parte din piesele caroseriei şi am recalibrat partea electronică. Astfel am reuşit să îmbunătăţim radiatorul, am modificat amortizoarele şi ne-am adaptat în mod particular la acest drum", spune mecanicul Mimmo Leone.

Pilotul conduce un club internaţional al pasionaţilor de maşini sport de lux. Cursa i-a impresionat şi pe turiştii care se aflau în zonă.

"Este frumos. O maşină foarte frumoasă, un sunet extraordinar. L-am auzit de la start, e extraordinar", a spus un turist englez.

Autorităţile române au acceptat închiderea timp de patru ore a Transfăgărăşanului de dragul popularităţii pe care asemenea acţiuni o pot aduce zonei.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Alexandru Apetroae

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri