"Speranţă prin cultură", la Sânpetru. Bolnavii de TBC participă la activităţi tematice 

Data publicării:
BOLNAVI SANPETRU

Cinci ateliere de creaţie sunt menite să readucă în viaţa bolnavilor arta şi posibilitatea de exprimare prin intermediul ei. Este vorba despre cursuri gratuite de istorie, arte plastice, scriere creatoare, muzică, dans sau teatru, de care vor beneficia 50 din cei 77 de pacienţi.

Astfel, pe parcursul întregii veri, oamenii au posibilitatea să îşi scrie poveştile de viaţă în jurnale, să înveţe primii paşi în literatură, să dea viaţă lutului, să danseze sau să joace în propriile piese de teatru. Astăzi i-am găsit la cursul de scriere creatoare. Tema dată - un text de patru rânduri despre o experienţă de viaţă marcantă. Stângaci, ca nişte copii în faţa primelor rânduri scrise, au citit emoţionaţi textele.

Chiar şi cei mai reticenţi pacienţi au dat dovadă de interes şi s-au implicat bucuroşi. Alţii abia au aşteptat să înceapă activităţile.

Oamenii au prins drag de cursurile care le aduc un strop de culoare în viaţă şi vor ca, după finalizarea proiectului, să continue activităţile în care s-au regăsit.

Cursurile durează până în septembrie şi sunt finanţate de Administraţia Fondului Cultural Naţional. În fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri, bolnavii de aici au parte de o altă activitate. La finalul proiectului, ucenicii îşi vor expune lucrările sau vor juca pe scenă, în propria piesă de teatru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri