Speranţe pentru industria din Făgăraş

Data publicării:
FAGARAS

Ministerul Economiei va investi 10 milioane de euro în modernizarea şi extinderea fabricii de explozibili Rompiro Făgăraş.

Localnicii sunt sceptici însă. Ei nu cred că modernizarea se va realiza.

"Să nu rămână la stadiul de promisiune, să se finalizeze. Se duc românii, tinerii şi muncesc în străinătate pe nimic şi îşi bat toţi joc de români că românii sunt harnici, sunt dotaţi sunt înzestraţi, serioşi şi în ţara lor nu au un loc de muncă", susţine Ioan Bârsan - localnic Făgăraş.

"Este tot mai rău în Făgăraş, bine, şi localitatea e mică", este de părere un localnic.

Şi liderul sindicatului Nitramonia Rompiro spune că investiţii nu s-au mai făcut din anii 90, iar locuri de muncă nu au mai fost create.

"În fiecare an, în fiecare buget, sume erau alocate pentru nişte investiţii care nu au ajuns niciodată. Probabil că distanţa mică între România şi Ucraina a dus la o schimbare de o astfel de strategie a politicii militare în România", spune Lucian Cupu - lider de sindicat Nitramonia Rompiro.

Autorităţile judeţene susţin că investiţia este una sigură.

"Va creşte capacitatea pentru explozibili în primul rând militari. Această investiţie a fost aprobată şi prin strategia naţională de apărare. Cu certitudine investiţia va fi demarată în vara acestui an", afirmă Mihai Popa - vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.

În momentul de faţă, Rompiro Făgăraş mai are 180 de angajaţi, dar după finalizarea investiţiei se estimează că va ajunge la 400 de salariaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri