Spitalul din Târgu Secuiesc, fără bani

Data publicării:
SPITAL TG SECUIESC 190913

Managerii spitalului din Târgu Secuiesc au ajuns la fundul sacului. Deşi la începutul anului au încheiat un contract în valoare de aproximativ 8 milioane lei cu Casa de Asigurări de Sănătate, banii s-au terminat.

"Nu putem să asigurăm salariile, nu putem să achiziţionăm medicamente. Pentru asta putem să fim daţi în judecată de pacienţi" afirmă Canea-Kocsis Andras, directorul financiar contabil al unităţii medicale.

Contractul a fost încheiat pentru 520 de internări pe lună însă pacienţii vin în număr mult mai mare la spital. Pentru că anul acesta salariile cadrelor medicale au crescut, 80% din buget a fost direcţionat către plata salariilor, iar din restul de bani au fost nevoiţi să asigure medicamentele şi să plătească utilităţile.

Medicii spun că problemele financiare se răsfrâng asupra actului medical. "Am fost nevoit să-mi trimit pacienţi să cumpere medicamente pe care le-am folosit", ne spune Szabolcs Csaba, medic ginecolog la spital.

Conducerea spitalului a făcut o sesizare către Prefectura Covasna şi Direcţia de Sănătate Publică. Ca să supravieţuiască până la finalul anului, spitalul ar avea nevoie de 2,5 milioane de lei, bani pe care speră să-i primească în urma rectificării bugetare, anunţate în perioada următoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri