Start la Oktoberfest. Festivalul Berii a început cu o paradă a carelor alegorice

Data publicării:
OKTOBERFEST

Cea de-a şasea ediţie a „Oktoberfest" a pornit la drum la ora 16.00, din faţa primăriei. 10 trăsuri şi care alegorice în care s-au aflat reprezentanţi ai primăriei şi judeţului dar şi tineri îmbrăcaţi în costume tradiţionale bavareze au pornit într-o paradă pe străzile oraşului. Parada a fost admirată de sute de braşoveni.

"E frumos, e bine organizat, nu m-aşteptam, sincer nu aveam în plan să vedem aşa ceva, am fost surprinşi când au început, dar e frumos e bine organizat să sperăm că în zilele următoare o să fie la fel", spune un spectator. 

"Noi am crescut de la an la an, atât calitatea cât şi numărul de turişti şi vizitatori. Avem rezervări făcute din Noua Zeelandă nu au ajuns încă vor ajunge în acest weekend şi într-adevăr am deschis de 20 de minute şi cortul este arhiplin", spune Anemona Hermenean - director festival.

"Oktoberfest înseamnă o petrecere bavareză la noi în românia, la noi la Braşov. Bavaria a ajuns la noi în Braşov cu specialităţi culiare, cu bere bună, cu specialităţi de toate felurile cu muzică bavareză", a precizat Christian Macedonschi. 

Pe parcursul celor 10 zile cât va dura festivalul de la Braşov au fost pregătiţi peste 1.000 de hectolitri de bere şi multe tone de cîrnaţi bavarezi sau alte produse din carne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri