Sari la conținut

Staţiunea Şugaş Băi, din nou în circuitul turistic

În urmă cu cinci ani, Primăria Sfântu Gheorghe răscumpăra de la un om de afaceri din Braşov, în schimbul a 300.000 de euro, staţiunea Şugaş Băi. La vremea respectivă, întreaga zonă ajunsese o ruină şi erau puţini cei care mai băteau drumul până aici ca să se bucure de izvoarele cu apă minerală sau de mofetă.

"Drumul de acces era greu de parcurs, imobilele care ţineau de anumite firme erau în paragină", spune un localnic.

"O parte din clădiri au fost privatizate de o persoană, care le-a preluat, dar nu a investit nimic", spune  Buja Gheorghe - consilier Departamentul Proiecte Primăria Sf. Gheorghe

Primăria a investit în jur de cinci milioane de lei aici, ca să readucă locul la viaţă şi să dezvolte astfel, turismul in zonă. Domeniul s-a extins, mai ales cu spaţii de agrement pentru tineri, aşa cum este şi acest teren de minigolf.

În plus, acum, staţiunea oferă şi un miniparc de aventuri, un perete pentru căţărare în aer liber, o zonă special amenajată pentru skateri, dar şi pârtii de schi şi un spa unde se pot relaxa deopotrivă tinerii şi cei vârstnici. Spa-ul a fost construit în cadrul proiectului Drumul Apelor Minerale şi oferă turiştilor o sală de fitness, un salon de masaj, trei saune, dar si bazine cu apă caldă, unde se pot relaxa departe de stresul şi agitaţia cotidiană.

Ferencz Fritz locuieşte în unul dintre cele mai poluate oraşe din Europa, Londra. Cu ani în urmă, bărbatul a găsit în staţiunea de la Şugaş, o oază de relaxare,.

"Este uimitor să ai în ţara ta un astfel de loc şi e păcat că atât de puţini oameni ştiu de el. Îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi te face să trăieşti mai mult", spune Ferencz.

Până şi localnicii, obişnuiţi cu locul, simt beneficiile renovării staţiunii. Mulţi îşi amintesc cu nostalgie vremurile în care Şugaşul era vizitat de mii de oameni din toată ţara.

Autorităţile au încredere că, odată readusă la viaţă, staţiunea va atrage în zonă şi mai mulţi turişti şi va redeveni ce a fost odată.

"Noi credem că este bijuteria noastră şi cred că a crescut la un nivel la care toată lumea va găsi o posibilitate de a se distra şi de a face sport", a precizat Tischler Ferenc - viceprimar Sfântu Gheorghe. 

Până acum, investiţiile de la Şugaş Băi au depăşit şapte milioane de lei. Autorităţile speră ca, anual, aici să ajungă în jur de 30 de mii de turişti.

Pe aceeași temă