Suspiciune de gripă pe aeroportul din Sibiu

Data publicării:
SIBIU GRIPA AEROPORT

Un bărbat în vârstă de 38 de ani, dispecer la aeroportul din Sibiu, a decedat ieri, iar cauza probabilă a morţii este gripa. Bărbatului i s-a făcut imediat autopsia şi probele au fost trimise de urgenţă la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Panica în aeroport s-a produs după ce managerii de aici şi-au dat seama că mai sunt doi angajaţi care prezintă aceleaşi simptome, ca ale colegului lor decedat. Bărbaţii au fost transferaţi la spital, iar aici asistentele şi infirmierele le-au adus măşti si celorlalţi pacienţi şi i-au rugat să şi le pună pe faţă.

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Sibiu au confirmat că este vorba de doi angajaţi ai unităţii, care lucrau ca manipulanţi de bagaje. Rudele celor doi au fost ingrijorate de zvonul că tinerii ar avea gripă porcină sau aviară.

"Am avut un caz care, din păcate, a decedat de la aeroport şi au apărut alte două cazuri care, înţeleg de la colegii noştri, că sunt cazuri uşoare. Va trebui să vedem dacă este orice motiv de ingrijorare, dacă nu e o gripă banală care apare sezonier sau daca e un alt virus", a declarat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

În judeţul Sibiu a mai existat un caz confirmat de gripă porcină, în localitatea Mihăileni, dar autorităţile nu au stabilit încă o legătură între cazurile de la aeroport şi bărbatul din Mihăileni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri