Tabară militară gratis pentru copii, în Braşov

Data publicării:
TABARA

Gabriela este unul dintre cei 42 de copii care în această săptămână sunt într-o tabără militară organizată de MApN. Tânăra este din Mangalia şi a fost îndemnată de tatăl ei să se înscrie. Fata a fost încântată de tot ce a văzut şi a învăţat în cele cinci zile petrecute alături de alţi tineri participanţi, din întreaga ţară. 

"Mi s-a părut o oportuniate deosebită pe care nu aş fi putut să o ratez", a spus Gabriela.

Dacă până acum copiii au învăţat tehnici de supravieţuire în condiţii extreme, într-o pădure, sau cum să îşi facă un adăpost, vineri ei au fost duşi în Cheile Râşnoavei, unde au fost iniţiaţi în tainele alpinismului, coborârea în rapel şi proceduri de traversare prin funicular.

Copiii au fost aleşi dintre 300 de candidaţi care s-au înscris online. Tinerii care au participat la tabăra militară nu au plătit nici un leu.

"În prima etapă a trebuit să răspundă la 20 de întrebări de tip grilă, iar condiţia ca să treacă în etapa următoare era să răspundă corect la cel puţin 10. Iar la etapa a doua au fost 16 întrebări cu răspuns liber şi trei eseuri", a declarat lt. col. Mihaela Iliescu - coordonator tabără.

Activităţile au fost susţinute de MApN şi se vor încheia duminică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri