Tabletele consilierilor nu sunt folosite în şedinţe

Data publicării:
IPADURI CJ

Vasile Oltean este consilier judeţean de doi ani, profesor şi istoric la Muzeul Prima Şcoală Românească. Manuscrisele vechi sunt specialitatea sa. Aşa că hârtia îi este cea mai dragă, mai presus decât orice inovare a tehnologiei. Tableta primită de la Consiliu Judeţean este pentru Vasile Oltean un accesoriu aproape inutil.

"Îl am întreg dosarul, ca dovadă eu am făcut procesul verbal pentru toate punctele. Sunt secretarul comisiei juridice, vă daţi seama că le am pe toate. Eu sunt om al hârtiei", ne spune Vasile Olteanu.

Ca Vasile Oltean sunt mulţi alţi consilieri care vin la şedinţe tot cu hârtia şi pixul. Astăzi, doar şapte consilieri din 35 au folosit tabletele pe care le-au primit.

"Nu am la mine tableta, am pus-o la încărcat, dar sincer să fiu sunt de părere că ce ai scris cu peniţa, nu se taie cu bărdiţa", spune şi consilierul judeţean Nicolae Cristei.

În luna decembrie, toţi consilierii judeţeni au primit tablete de ultimă generaţie pentru a renunţa la clasicele dosare care conţineau sute de pagini. Tabletele au costat în total aproape 70.000 de lei iar economia la hârtie se simte, spune vicepreşedintele consiliului judeţean.

"Înainte aţi văzut, la fiecare plen se strângeau patru cutii din acelea mari de carton, de hârtii. După cum vedeţi astăzi se dau numai eventual ordinea de zi. Asta înseamnă 3-4 pagini, maxim", spune Mihai Pascu, vicepreşedinte CJ Braşov.

Propunerile şi hotărârile din şedinţele de Consiliu Judeţean se mai printează acum pe hârtie doar la cererea consilierilor. Toate informaţiile se pot accesa şi online, direct de pe site-ul instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri