Sari la conținut

 Târg de cariere şi inovaţii

Evenimentul, aflat la a patra ediţie, este dedicat studenţilor sau absolvenţilor în inginerie şi software developement, interesaţi de noutăţile din zona tehnologiei de ultimă generaţie. Tinerii au fost întâmpinaţi cu discursuri motivaţionale şi li s-au prezentat posibilităţile de carieră .

Unii deja se gândesc cum vor pune pe picioare propriile afaceri.

"Mi se pare mult mai interesant să fac ceva pe cont propriu decât să intru într-o multinaţională şi apoi să urmez ordine. Mi se pare mult mai bine să îmi urmez propriul vis ", susține Teodor Moraru - student anul IV la Facultatea de Automatică. 

" Posturile sunt entry level, pentru juniri, adresate studenţilor în ani terminali, masteranzi, la început de drum, în inginerie sau pe partea de IT ", spune Andreea Balaci - organizatorul evenimentului. 

Zona expoziţională, de inovaţie, inginerie şi programare, sau demonstraţiile de printing 3D i-au atras pe curioşi ca un magnet.

Ochelarii care te proiectează în mediul virtual, însă, au fost de departe atracţia târgului.

" Am făcut bungee jumping pentru prima oară în viaţa mea şi nu real ci virtual. Este o experienţă care poate fi un prim pas spre cea reală ", spune un brașovean. 

" Chiar ai senzaţia că eşti în realitate, adică îţi produce nişte efecte vizibile, ai nişte emoţii, foarte apropiat de realitate ", adaugă Andreea Balaci - organizatorul evenimentului. 

Invenţia ar putea folosi chiar şi în domeniul imobiliarelor.

" Ne permite să explorăm, mai ales cu astfel de ochelari, un apartament şi să simţim că suntem acolo ", susține Bogdan Deaky - manager companie arhitectură software. 

Prezentările dedicate studenţilor nu se opresc aici. În perioada 21-22 noiembrie, va fi organizat un festival de tehnologie, la Institutul de cercetare al universităţii Trasnilvania.