Târgul de cariere, din nou la Braşov

Data publicării:
TARGUL DE CARIERE

Ionuţ Bortifleac are 23 de ani şi este student la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţe ale Calculatoarelor, în ultimul an. A ajuns la târgul de cariere, chiar de la ora deschiderii. Pentru început a studiat ofertele. Apoi a găsit o ofertă interesantă, iar pentru că are şi 3 ani de experienţă într-un call-center, şansele de a-şi găsi un nou loc de muncă au crescut în faţa personalului de recrutare.

"Şanse pot să zic că sunt 50 -50, am văzut că sunt foarte multe firme care caută practic pentru ceilalţi, ca şi angajatori. Ceea ce îmi caut este ceva în domeniul IT, adică să fie pe ceea ce am terminat", spune Ionuţ Bortifleac. 

"Are şanse mai mari în zona de practică, iniţial pentru că vine dintr-un call-center şi dacă îşi doreşte pe domeniu, ar trebui să înceapă printr-un program de practică", declară Emanuela Benchea - consultant recrutare .

În căutarea unui loc de muncă este şi Florin Velican, însă în domeniul producţiei. A lucrat ca reglor la maşini cu comandă numerică, timp de trei ani şi spune că salariul îl depăşea pe cel mediu. Acum însă îşi doreşte ceva mai bun.

"În prezent sunt student în anul 3 la TCM şi aş vrea ceva pentru viitorul meu, deci m-ar interesa în producţie", spune Florin Velican.

Târgul de cariere din Braşov este la a noua ediţie, iar anul acesta 20 de companii şi-au prezentat disponibilitatea pentru a face angajări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri