Sari la conținut

Taximetrie de calibru

Incidentul s-a petrecut pe bulevardul Iuliu Maniu, în faţa clădirii unui spital privat. Taxiul era oprit în faţa intrării spitalului, pe banda destinată bicicliştilor. Tânărul, în vârstă de 32 de ani, a refuzat să ocolească maşina şi i-a atras taximetristului atenţia asupra ilegalităţii comise. Şoferul a coborât de la volan, a urmat un schimb de replici, iar taximetristul a pus mâna de armă.

"A scos, tam - nesam, un pistol în teacă, îl ţinea invers şi aşa, a început să îl vânture în faţa mea, să spună: dacă vreau, te şi împuşc, dar îţi dau aşa, în cap cu el şi te omor", povesteşte Radu Maximilian Munteanu, biciclist.

"I-am spus: îţi dau na-na de mori! Aici, greşeala a fost a mea, pentru că, fiind mai bătrân, trebuia să fiu mai cumpătat", a spus Sorin Suciu, taximetristul implicat în incident.

Taximetristul s-a urcat la volan, imediat după ce biciclistul ameninţat cu arma a sunat la 112. Un echipaj de Poliţie a ajuns rapid la faţa locului şi a început cercetările.

"Este vorba de un pistol neletal, de autoapărare, calibrul 9 mm, care a fost ridicat pentru cercetări. Suspectul este cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare", cms. şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt IPJ Braşov.

Şoferul are 61 de ani şi este colaborator al unei companii de taximetrie din Braşov. Este cercetat sub acuzaţia de ameninţare, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă maximă de doi ani de inchisoare.

"Noi suntem coordonaţi de un consiliu de conducere, va trebui să discută, chestiunea asta, dar o măsură prea mare este ..., din punct de vedere a ceea ce a făcut e o răspundere individuală", a declarat Lucian Niţoiu, administrator companie de taxiuri.

"Orice taximetrist care are un comportament inadecvat este amendat cu amendă între 100 şi 500 de lei, fie că vorbim de relaţia lui cu clientul su cu ceilalţi participanţi la trafic", a spus Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov.

Biciclistul a depus plângere la Poliţie împotriva şoferului de taxi. Nu a sesizat încă incidentul şi Primăriei Braşov, care autorizează în oraş activitatea de taximetrie.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Lucian Păculea