Sari la conținut

Termen prelungit pentru ridicarea ajutoarelor UE

Braşovenii nu se grăbesc să ridice produsele ce li se cuvin. Şi în ciuda faptului că 8 ianuarie ar trebui să fie ultima zi când se por ridica produsele, dimineaţa au fost la depozit doar patru persoane. Oamenii spun că nu au avut timp să le ridice.

"Singură nu pot că sunt operată, au fost şi sărbătorile", a spus o braşoveancă.

În municipiul Braşov sunt 10.997 de beneficiari ai acestor alimente şi până acum peste 8.500 de persoane au venit să le ridice. Cei mai mulţi însă şi-au luat produsele înainte de sărbători.

În depozit au rămas mai mult de 5.000 de cutii cu produse alimentare. Iar pentru ca acestea să ajungă la cei peste 2.500 de beneficiari, termenul de predare a fost prelungit că încă două săptămâni.

Angajaţii Direcţiei de Servicii Sociale Braşov vor avea program redus în săptămânile următoare, tocmai pentru că oamenii nu vin să ia produsele alimentare.

"Produsele rămase nedistristibuite se dau în comunităţile în care numărul cetăţenilor trecuţi pe listele suplimentare este mai mare decât cel prevăzut iniţial. La noi în Braşov nu s-au înscris decât 400 de persoane", a spus Mariana Topoliceanu, director Direcţia de Servicii Sociale Braşov.

Procentul cetăţenilor braşoveni care se prezintă să îşi ridice ajutoarele alimentare din fiecare an de campanie nu depăşeşte 70%.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea