Traffic Snake Game a ajuns în Braşov

Data publicării:
TRAFIC ELEVI

Să circuli în Braşov dimineaţa între orele 7:00 şi 8:00 şi la amiază între 12:00 şi 13:00, este un adevărat test al nervilor. Şoferii spun că aglomeraţia, mai ales în centrul oraşului, este cauzat în special de părinţii care îşi aduc la şcoală copiii cu maşinile personale. Cei mai mulţi opresc în locuri nepermise doar cât să copilul din maşină, dar suficient cât să blocheze o stradă întreagă.

De departe cei mai năpăstuiţi sunt şoferii de pe mujloacele de transport în comun. Din cauza aglomeraţiei, la orele de vârf nu-şi mai pot respecta orarul de mers.

Chiar dacă au auzit de proiect, majoritatea părinţilor continuă să îşi aducă la şcoală copiii cu maşina în fiecare dimineaţă. Iar scuze se găsesc la tot pasul.

"Noi venim din Sânpetru. E foarte greu la vârsta lui", spune un părinte.

"Lucrez la Râşnov, stau în Schei, o posibilitate mai uşoară nu am. Copilul e clasa I", spune alt părinte.

Sunt, însă, şi părinţi, care au înţeles cât de importantă este educarea spiritului ecologic al copiilor. Alexandru Constantinescu aduce zilnic la şcoală un grup de patru copii, tocmai din Râşnov. Parcarea este destul de departe de şcoală, aşa că micuţii fac şi un pic de mişcare.

"Îi încurajăm să mergem cât mai mult pe jos şi cât mai mult în grup, cu toţii", spune un părinte.

În fiecare şcoală implicată în proiectul Traffic Snake Game există un banner al „şarpelui hoinar", pe care elevii lipesc buline de fiecare dată când vin la şcoală pe jos, cu bicicleta sau cu autobuzul.

"Vom completa din nou, în fiecare zi, fiecare clasă, atâtea buline câţi copii se deplasează sustenabil. Iar dupa ce vom umple corpul şarpelui, ajungem la alt pas", precizează  Adriana Labeş - coordonator proiect, Colegiul Tehnic "Mircea Cristea"

Campania "Traffic Snake Game" se desfăşoară în 56 de şcoli primare din 13 municipii din ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri