Traian Băsescu, la Festivalul Oierilor din Sibiu

Data publicării:
BASESCU OIERI

Vizita preşedintelui a început în satul Jina, la aproape 2000 de metri altitudine. Acolo trăieşte cea mai prosperă aşezare de oieri din Mărginimea Sibiului. Traian Basescu a venit cu soţia sa la cel mai mare festival al ciobanilor din centrul ţării, prilej numai bun pentru o baie de mulţime.

Şeful statului a stat de vorbă cu localnicii, alături de care a făcut zeci de fotografii. Apoi, Traian Băsescu a urcat pe scenă şi a ţinut un discurs în faţa celor peste 5.000 de oameni veniţi la Festivalul Ciobanilor. "Am venit cu o bucurie şi cu un regret iniţial. Regretul era că, atunci când terminam al doilea mandat, ca preşedinte nu ajunsesem la unul dintre cele mai mari festivaluri: la Jina", a declarat şeful statului.

La finalul vizitei, preşedintele ţării s-a declarat impresionat de nivelul ridicat de trai din Mărginimea Sibiului. "Portul e frumos, oameni sănătoşi şi dincolo de festival, m-a impresionat zona", Traian Băsescu, preşedintele României.

Din Jina, preşedintele a pleca înspre Capitală, cu o pălărie ciobănească şi cu o vază ţărănească din lut, cadouri primite de la oieri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri