Traian Băsescu, la slujbă la mănăstirea din Izvorul Mureşului

Data publicării:
BASESCU IZVORU OK

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la mănăstire în jurul orei 11.00 şi luat parte, împreună cu soţia sa, la slujba oficiată de arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean împrenă cu alţi 20 de preoţi. La finalul ceremoniei religioase IPS Ioan Selejean i-a oferit preşedintelui un drapel al României. "Am văzut la porţi şi drapelul secuiesc lângă cel unguresc, cel al Ungariei, oare nu era loc şi pentru drapelul României? Nimeni nu spune ca oamenii să le pună pe acestea acasă la ei, dacă nu vor, dar trebuie să găsim şi un loc pentru tricolorul nostru", Traian Băsescu, preşedintele României.

Aproximativ 1.200 de steaguri tricolore au fost sfinţite de arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei şi au fost împărţite de preoţi enoriaşilor care au venit astăzi la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului" de la Izvorul Mureşului.

Steaguri tricolore au primit şi soţia preşedintelui, precum şi Ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi fostul  Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prezenţi şi ei la slujba de Sfânta Maria. De la Izvorul Mureşului, preşedintele Traian Băsescu a plecat către Oarba de Mureş, judeţul Mureş, unde are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri