Trecere de pietoni în jurul spaţiului verde

Data publicării:
TRECERI GHIMBAV

Pe strada Lungă din oraşul Ghimbav sunt patru treceri de pietoni, mai mult sau mai puţin bine amplasate. Una dintre ele, din motive greu de explicat, este oblică, alte două pleacă din bordurile trotuarelor, astfel că, dacă vor să treacă strada, pietonii trebuie mai întâi să calce iarba şi florile de pe spaţiile verzi, iar cea de a patra - o adevărată operă de artă - ocoleşte capătul scuarului care separă cele două sensuri de mers ale şoselei, transformat în parc.

Localnicii nu au neapărat o problemă cu zebra veselă dar recunosc că ar fi existat soluţii mai bune pentru evitarea amuzantei situaţii.

"Nici nu cred că era nevoie de terecere de pietoni aici, în primul rând şi... făcută o alee, o ceva, peste zona verde", spune un localnic.

Sunt şi cetăţeni de părere că trecerila de pietoni din Ghimbav nu au nimic în neregulă şi că, oriunde ar fi ele desenate, sunt imperios necesare.

"Sunt bine trasate şi mă bucur că sunt treceri de pietoni, pentru că e circulaţie şi în Ghimbav", spune o localnică.

Vă întrebaţi, totuşi, de ce are Ghimbavul o asemenea trecere de pietoni, originală. Primăria nu s-a îndurat să sacrifice spaţiile verzi!

"Deocamdată sunt în forma aia. Nu am vrut să stricăm zona verde, dar acolo o să fie o modificare, pentru că o să apară o fântână arteziană chiar în centru", spune Dorel Toma - primarul oraşului Ghimbav.

Cât despre băncuţele buclucaşe, amplasate intre benzile de circulatie, unii spun că nu prea era nevoie de ele.

"Nu e normal, nu ar trebui aşa. Păi nu ştiu cine a dat comandă să facă asemenea chestii!", spune un localnic.

"La unii li s-a părut curios că sunt chiar pe mijloc, pe zona verde. Să vedeţi seara ce bine se simt tinerii acolo pe scuar, că nu avem aşa circulaţie mare!", spune Dorel Toma - primarul oraşului Ghimbav.

Un lucru este sigur: cu sau fără băncuţe, Ghimbavul se poate mândri că este, probabil, singurul oraş din ţară unde trecerile de pietoni nu sunt perpendiculare pe direcţia de mers a vehiculelor, ci paralele si surprinzatoare.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Zoli Racz

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri