Sari la conținut

Trecerile de pietoni, la control

Pentru că numărul accidentelor în care au fost implicaţi pietoni a crescut în anul 2015, poliţiştii şi reprezentanţii primăriei Braşov au inspectat toate trecerile de pietoni din oraş ca să analizeze cât sunt de vizibile şi de bine marcate.

"După ce în urmă cu două săptămâni la această trecere a avut loc un accident mortal de circulaţie, primăria a montat un indicator luminos pentru ca zebra să poată fi obervată de departe. Poliţia rutieră spune însă că în oraş mai sunt peste 20 de treceri de pietoni care trebuie semnalizate mai bine", relatează Ruxandra Morar, reporter Digi24 Braşov. 

Şoferii, dar şi pietornii, recunosc şi ei că în anumite zone traversatul străzii este o adevărată aventură.

"Te grăbeşti, nu te observă şi te calcă. Mă uit şi în stânga şi în dreapta şi e totul bine", spune un pieton.

"De multe ori şoferii ne văd prea târziu şi atunci poate nu au timp să oprească şi e bine să ne asigurăm şi noi", spune alt pieton.

"Te panichezi efectiv. Merg cu o viteză extraordinară, văd că este semnul de trecere de pietoni..este incredibil", spune alt pieton.

"Colegii de la Poliţia Rutieră au semnalat că 30 de treceri de pietoni din municipiul Braşov nu sunt iluminate corespunzător. De asemena au fost semnalate mai multe aspecte cu privire la indicatoarele şi semnalizările din zona trecerilor de pietoni", spune comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt Poliţia Braşov. 

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei spun că au luat toate măsurile ca trecerile de pietoni să fie semnalizate corespunzător.

"Noi avem discuţii tot timpul cu cei de la poliţie, atât în comisia de circulaţie dar şi pe teren. Am demerat acum câţiva ani un program de semnalizare cu lumină intermitentă la trecerile de pietoni din municipiul Braşov. Avem acum aproximativ 66 de treceri de pietoni semnalizate cu lumină intermitentă", spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Braşov. 

În Braşov sunt peste 850 de treceri de pietoni. Poliţiştii de la Rutieră spun că zilnic amendează în medie 10 - 15 pietoni care traveresează neregulamentar. Pe de altă parte, luna trecută 58 de şoferi au rămas fără permisul de conducere pentru că nu au acordat prioritate pietonilor.

Reporter: Ruxandra Morar
Operator: Lucian Păculea, Dan Dascălu

Pe aceeași temă