Trei hingheri, la 900 de câini

Data publicării:
HINGHERI

În prezent, serviciul de gestionare a animalelor din Brașov dispune de un singur echipaj de hingheri, format din trei oameni şi o maşină. În oraş sunt în jur de 900 de câini iar serviciul de ecarisaj primeşte, în medie, câte 20 de apeluri pe zi. Ca să poată face faţă valului de solicitări, autorităţile fac un apel ca braşovenii să strângă singuri câinii de pe străzi şi să îi ducă la azil. "Solicit ca toți cetățenii, ONG-urile, iubitorii de animale să ne ajute să adunăm acești câini de pe domeniul public, să îi cazăm la adăpostul nostru de la Stupini.", George Scripcaru - primarul municipiului Brașov

Ideea nu este una rea, spun oamenii, însă este cam greu de pus în aplicare. Unii cetăţeni aprobă ideea, însă nu vor să participe la această acţiune de frică ca animalele să nu-i atace sau pentru că nu dispun de mijloacele necesare. 

Odată duși la adăpost, câinii vor fi obligatoriu sterilizați şi microcipaţi. Cine doreşte să ia unul dintre câinii din adăpost va trebui să semneze un proces verbal prin care îşi asumă răspunderea pentru patruped.

Autorităţile chletuiesc lunar 55 de lei pentru întreţinerea unui singur câine, bani ce provin din taxele și impozitele locale. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri