Sari la conținut

Tren de lux, în Gara Brașov

Grupul călătorilor de lux este format din 33 de persoane, care au plătit pentru excursie între 800 și 1.400 de euro pe zi. Garnitura face, în România, doar două opriri: la Brașov și la Sighișoara. În Brașov a ajuns miercuri dimineață și a staționat mai puțin de cinci ore. Garnitura este compusă din zece vagoane, dichisite după cele mai exigente gusuri.

Traseul este organizat de o companie cu sediul în Manchester, Marea Britanie. Călătorii iubesc cu toții varietatea de peisaje de pe traseu și rafinamentul traiului de nouă zile, în condiții de hotel de lux.

"25 la sută din clienții noștri sunt din țări din Extremul Orient, Africa de Sud, Japonia", spune Tim Littler, directorul companiei.

În timpul opririi de la Brașov, turiștii au vizitat Castelul Bran și Cetatea Râșnov. Pe fugă, pentru că plecarea garniturii din Gara Brașov nu putea fi amânată.

"Este un tren deosebit şi am trecut prin nişte peisaje frumoase", spune un pasager.

"Minunat! Suntem într-un tren de lux minunat şi cu toţii ne distrăm" Cu toţii am auzit de Dracula, de România. Am auzit că este frumoasă. Pentru mulţi dintre noi este prima dată când o vedem", spune alt turist.

"Majoritatea turiștilor sunt, în acest caz, din Australia, din Statele Unite, până și din Noua Zeelandă și din Mexic, țări care au cât de cât niște tradiții de punctualitate. Ei trebuie să se înscrie într-un grafic care au convenit cu proprietarii bazei materiale", a declarat Herman Rossner, directorul unei agenţii de turism.

Coordonatorii traseului spun că, până miercuri după amiază, garnitura nu a înregistrat niciun minut de întârziere, pe căile ferate din România.

Reporteri: Mădălina Zamfir, Claudiu Loghin
Operatori: Dan Dascălu, George Oltean