Trenul Regal, călătorie simbolică

Data publicării:
TREN REGAL

Trenul Regal a pornit spre Sinaia, iar în vagonul-sufragerie au urcat Principesa Margareta, Principele Radu, Principele Nicolae şi Principesa Maria, fiica cea mai mică a Regelui Mihai.

Printre cei 40 de pasageri care au pornit în călătoria regală sunt Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana a României, împreună cu soțul ei, dar şi diplomaţi.

"Cred că, din punct de vedere personal, eu care vin dintr-o ţară monarhică, este prilejul pentru a întări relaţiile pentru ambele familii", a declarat Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Spaniei în România.  

Invitaţi în această călătorie au fost, de asemenea, beneficiari ai Fundaţiei Principesa Margareta.

Trenul a ajuns în gara Sinaia puţin după ora 12.00. Garnitura a fost comandată din Italia, de Regele Ferdinand, în 1926 şi a ajuns în România în 21928, cu un an după moartea regelui. La vremea respectivă, acest tren era considerat cel mai scump mijloc de transport feroviar din Europa.

"Având în vedere furniruile care s-au folosit la interior, sticlele corpurilor de iluminat, sticlă de murano, oglinzi veneţene, elementele de furnir fiind din lemn de trandafir, lemn de nuc, lemn de mahon, esenţe rare la vremea respectivă", povesteşte Alexandru Blidaru - consilier Societatea Feroviară de Turism.

Trenul a rămâns două zile la Sinaia unde a putut fi vizitat iar pe 1 Decembrie a pornit din nou la drum, spre Focşani. Va opri la Ploieşti, Buzău şi Râmnicu Sărat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri