Trenuri în miniatură, admirate în cadrul Cupei Mocăniţa

Data publicării:
TRENULETE MINIATURI

Locomotive, vagoane de marfă, trenuri luxoase în miniatură...toate au putut fi admirate de iubitorii de artă şi istorie feroviară. Cele mai valoroase piese au fost câteva locomotive fabricate în anii '20.

"Jucăriile pot să pornească de la preţuri relativ mici. Un strat-set, adică un trenuleţ în jurul bradului, poate să fie minim 150 de lei şi poate să ajungă la 150 de lei un vagon. Dar asta se întâmplă când hobby-ul devine boală şi avem pretenţii mult mai mari de la jucăriile noastre", declară Dan Ioan Popescu, organizator.

Bogdan este unul dintre cei care a venit să îşi expună propriile creaţii la evenimentul de la Răşnov. Are 33 de ani şi de 14 ani este pasionat de trenuri. Totul a început când era copil şi s-a îndrăgostit de poveştile străbunicului său care era mecanic pe locomotive cu abur.

"Am devenit colecţionar de 14 ani. Am ajuns la o colecţie impresionantă şi am fost la multe expoziţii", ne povesteşte Bogdan Ioan.

Evenimentul a avut şi un scop caritabil. Organizatorii nu au perceput o taxă de intrare în expoziţie, însă doritorii au ptutu dona bani pentru o casă de copii din Râşnov.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri