Tronsonul I al ocolitoarei Braşovului rămâne îngheţat

Data publicării:
TRONSON OCOLITOARE 180913

De aproape două luni, şantierul tronsonului I al ocolitoarei Braşovului este pustiu, după ce constructorul, care a executat jumătate din lucrare, a intrat în insolvenţă. Lucrările au intrat în conservare până când Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi va desemna un nou constructor. Cei peste 7 km de drum fac legătura între DN1, zona Dârste şi DN11, spre Hărman.

Pană acum, pentru jumătate din primul tronson al ocolitoarei s-au cheltuit peste 46 de milioane de lei, iar valoarea totală a lucrării este de aproape 130 de milioane de lei. Acum se aşeaptă organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorului care să termine lucrarea.

"Există şi posibilitatea ca în aceeaşi licitaţie să fie inclusă şi dublarea tronsonului doi al Ocolitoarei. Deocamdată nu avem semnale că a fost scos la licitatie, presupunem că se lucrează la documentatia pentru licitatie", afirmă Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov 

În schimb, la tronsonul III al ocolitoarei Braşovului, muncitorii nu stau o clipă. Lucrările par a fi pe ultima sută de metri.

Cei aproape 7 km ai tronsonului III al ocolitoarei Braşovului sunt gata în proportie de 90%. Lucrarea a costat 100 de milioane de lei şi face legatura între DN1 spre Sibiu şi DN13, spre Târgu Mureş. Potrivit reprezentanţilor CNADNR, drumul va fi dat în folosinţă ăn luna septembrie

Şantierele la cele două tronsoane ale ocolitoarei Braşovului au fost deschise la finalul lunii martie 2012, iar cel târziu, în primăvara acestui an, şoferii ar fi trebuit să poată circula deja pe cei 13,36 km de drum.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri