Truse de sănătate pentru copii 

Data publicării:
TRUSA AJUTOR

"Prima mea trusă sanitară" va conţine un recipient pentru apă, o cutie de plastic în care copiii să îşi aducă mâncarea de acasă, pastă şi periuţă de dinţi, dar şi suplimente nutritive. În loc să îi bucure, însă, părinţii sunt mai degrabă revoltaţi de iniţiativa autorităţilor locale. Mulţi dintre ei consideră că aceste truse nu îi ajută cu nimic pe cei mici.

"E mai normal să plătească mai mult la alocația la copii. Nu avem nevoie de periuțe de dinți. Pe acelea le cumpărăm și noi dacă avem alocația mai mare", a spus un părinte.

Trusele sanitare au fost obţinute de autorităţile locale cu ajutorul unor sponsorizări şi vor fi acordate la 2.300 de copii care anul acesta intră în clasa pregătitoare.

"Primul sponsor ne-a făcut astăzi prima livrare. Mâine o așteptăm pe cea de-a doua. Pachetele deja au început să fie făcute deja de colegii mei din DSS, cred că vorbim undeva de o sumă de peste 100 de lei", spune Adina Durbacă, viceprimar Brașov.

"Colegii vor pune în punguțe toate prsodusele necesare în așa fel încât să fim și în prima zi de șcaolă la o parte dintre școli și restul vor fi distribuite până la sfârșitul lunii septembrie", a spus Mariana Topoliceanu, director Direcţia de Servicii sociale Braşov

Inițiativa de a oferi aceste truse sanitare face parte dintr-o campanie inițată de primăria orașului, cu scopul de a suplini pe cât posibil lipsa medicilor din școli, dar și pentru a preveni bolile ce pot apărea la copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri