Un altfel de porumb. Porumbul zaharat aduce profit cultivatorilor

Data publicării:
UN ALTFEL DE PORUMB

Tiberiu Mitrea este unul dintre cei mai tineri fermieri din Mărginimea Sibiului. Şcolit în marketing la o universitate de renume din Danemarca, tânărul în vârstă de 24 de ani a învăţat că poate da lovitura în agricultură dacă vine cu ceva nou pe piaţă. Aşa a înlocuit, anul acesta, lanul său de porumb românesc cu unul de porumb zaharat, pentru care a importat seminţe special din Olanda.

Tiberiu a investit aproape 1.000 de euro în lanul său de porumb zaharat, care se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. După prima recoltă, tânărul fermier şi-a recuperat investiţia şi acum merge pe profit. "Comanda se poate face ca o noutate pe facebook si pe internet, iar noi îl livrăm la persoane fizice, juridice, companii la sedii de companii sau la persoane fizice acasa. Preţul este un leu per ştiulete", ne spune Tiberiu Mitrea. 

Statistcile arată că la 30.000 de ştiuleţi vânduţi, încasările se apropie de 10.000 de euro. După ce este recoltat, porumbul zaharat poate fi folosit în industria alimentară pentru conserve congelate sau pur şi simplu să fie fiert pentru mâncăruri speciale. Acesta se vinde şi la tarabele special amenajate pentru porumb fiert.

Diferenţa, dintre porumbul zaharat şi alte soiuri, stă în gust, spun specialiştii. Cel zaharat conţine foarte multe minerale pe care în alte plante similare nu le putem găsi.

În tot acest timp, porumbul tradiţional pierde teren, mai ales după ce anul trecut aproape jumătate din suprafeţele cultivate, în jur de 10.000 de hectare, s-au uscat din cauza temperaturilor ridicate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri