Un braşovean a traversat Canalul Mânecii

Data publicării:
MARATONIST

Concursul a presupus trei probe: 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, traversarea Canalului Mânecii între Dover şi Calais şi 300 de kilometri de pedalare între Calais şi Paris. În total concursul are aproximativ 480 de kilometri.

"Am ajuns la aproape trei kilometri de ţărmul francez, se lăsase seara, vedeam casele, vedeam plaja, vedeam chiar şi oameni înăuntrul caselor, dar nu puteam ajunge la ţărm şi şapte ore am înotat paralel cu ţărmul, pur şi simplu curentul era atât de puternic încât nu puteam. Ştiam că, dacă pierdem curentul respectiv, va trebui să înotăm încă şapte ore", a povestit Andrei Roşu pentru reporterii Digi24.

Andrei a avut parte de momente cruciale pe parcursul competiţiei. Dar stăpânirea de sine şi încrederea în forţele proprii au fost cele care l-au ajutat să depăşească cu brio orice impas.

"La o intersecţie eu am luat-o într-o parte, echipa de suport în altă parte şi am fost oprit de Poliţie, pentru că e mai dubios, aşa, cineva care pedalează în mijlocul nopţii şi n-aveam actele la mine, le-am spus ce fac, n-au crezut că există o astfel de competiţie", povesteşte Andrei.

Pentru Enduroman, Andrei s-a pregătit printre altele cu duşuri reci și lungi, a înotat sute de ore în ape reci, a purtat haine subţiri în mijlocul iernii și a renunțat la scaunul de birou pentru a lucra în picioare timp de opt ore pe zi.

"Mi-am făcut diverse scenarii: pesimist, optimist, realist. Pe cel optimist l-am şters din start, nu că nu aş fi o persoană optimistă sau încrezătoare, dar am zis că mai bine să mă aştept la ce e mai bun, dar să mă pregătesc pentru ce e mai rău", spune Andrei.

Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor dupa ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente.

Reporteri: Claudiu Loghin, Ruxandra Morar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri