Sari la conținut

Un tânăr de 19 ani din Braşov a fost atacat de un urs

Tânărul se plimba singur prin pădure, foarte aproape de oraş, când a fost atacat de o ursoaică. Imediat după ce a scăpat din ghiarele animalului, băiatul-rănit s-a dus după ajutor, pentru că nu avea telefonul la el.

"A coborât singur din pădure până la baza telescaunului, unde a cerut ajutor. Iar angajaţii de aici au fost cei care au sunat la 112", Mirela Palcu - reporter Digi24.

Angajaţii de la instalaţia de telescaun s-au speriat când l-au văzut plin de sânge, mai ales că zona este frecventată de turişti.

"Sunt aici de atâţia ani, n-am mai văzut până acum, bănuiesc că este ceva în trecere. E zona aglomerată, deci nu stă un urs aici, exclus",  Ioan Niţu - martor. 

Rănitul a fost preluat de un echipaj smurd şi dus la spitalul de urgenţă din Braşov. Rănile nu sunt grave, dar medicii spun că băiatul va rămâne internat o perioadă mai lungă, pentru că există riscul ca acele plăgi să se infecteze.

"Conştient, cu plăgi multiple la nivelul feţei, gâtului, toracelui, plăgi superficiale şi două plăgi mai profunde în zona lombară, deci în partea posterioară a corpului", Cristina Vecerdi - şefa UPU-SMURD Braşov.

Reprezentanţii fondului de vânătoare din zonă spun că nu e nevoie ca ursul să fie capturat.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Robert Piticu