Universitatea Transilvania îşi apără imaginea

Data publicării:
CANTINA UNIV

Discuţiile aprinse între conducerile celor două instituţii au pornit după ce rectorul Universităţii Transilvania a prezentat un raport efectuat în urma unei inspecţii a reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Braşov în cantina studenţilor, raport care nu a scos la iveală nicio problemă alimentară. Controlul a fost făcut la o zi după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorului au găsit, în cantină, produse expirate. Rectorul Universităţii susţine că produsele găsite expirate sunt nesemnificative şi nu erau destinate consumului.

"Produsele nu erau pentru servirea la această cantină, pentru servirea mesei. Este vorba de sub un kilogram de şuncă şi sub 200 de grame de mozzarella", declară Vasile Abrudan - rectorul Universităţii Transilvania Braşov  

Reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor din Braşov sunt de părere că un control ulterior, cel al inspectorilor de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, nu este relevant pentru că orice problemă ar fi putut fi ascunsă.

"Eu nu contest acel control ci modalitatea de lucru a faptului că Universitatea Transilvania a folosit o altă instituţie a statului în vederea şi încercarea spălării imaginii şi a problemelor descoperite de noi", afirmă Sorin Susanu - comisar şef CRPC Braşov 

Studenţii Universităţii continuă să mănânce în fiecare zi la cantină şi susţin că sunt mulţumiţi de serviciile oferite aici.

În perioada următoare reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor urmează să finalizeze rapoartele în urma controlului efectuat la cantina Universităţii. Instituţia riscă o amendă de până la 50.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii până la remedierea tuturor problemelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri