Urgenţe stomatologice la Spitalul Judeţean

Data publicării:
DENTIST

Când au probleme stomatologice neprevăzute, indiferent de oră, primul loc în care merg oamenii este Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului Judeţean pentru că speră că aici îi va prelua cineva şi îi va ajuta în cel mai scurt timp. Puţini ştiu, însă, că aici nu există o secţie care să preia astfel de urgenţe.

"Cu siguranţă etse benefic. Poate sunt persoane care se trezesc într-o situaţie în care tratamentele nu mai merg şi aşa vin direct la Urgenţe", a spus un braşovean.

Spaţiul există în incinta Spitalului Judeţean de anul trecut.

Ar trebui să deblocheze patru posturi şi să aloce banii pentru plata medicilor care o să lucreze aici.  Roxana Târnovean a absolvit Medicina Dentară în 2012, la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Are un cabinet propriu în Braşov, dar pentru că este debutantă, nu are foarte mulţi clienţi. Aşteapă răspunsul de la Minister, pentru că vrea să participe şi ea la concursul pentru ocuparea unui post de medic dentist la Spitalul Judeţean.

"Chiar mi-aş dori. Aş lua-o ca pe o şansă de dezvoltare profesională şi mi-aş dori să particip. Se ştie că la noi nu au fost urgenţe pe partea de medicină dentară. Ca tânăr absolvent, este o şansă să te întâlneşti cu diverse cazuri, să parcurgi anumite trepte în dezvoltarea profesională", a spus Roxana Vârtan - medic dentist.

Până atunci, însă, în spaţiul amenajat în ambulatoriul Spitalului Judeţean, echipamentul nou-nouţ aşteaptă să fie folosit.

"Demersurile le-am început anul trecut, s-au finalizat cu achiziţonarea unităţii de tratament dentar. Solicitări au fost, noi am venit în întâmpinarea acestor solicitări şi am realizat această unitate de tratament stomatologic de urgenţă", a declarat Daniela Neculoiu - director medical Spitalul Judeţean Braşov.

Pentru echiparea cabinetului stomatologic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov au fost cheltuite 59 de milioane de lei, bani veniţi de la Consiliul Judeţean Braşov. Conducerea Spitalului asigură că, de îndată ce ministerul va aproba angajarea medicilor, cabinetul va fi deschis non stop, ca oricare centru de permanenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri