Vânzarea fostului spital, blocată

Data publicării:
VANZARE SPITAL

În primăvara anului trecut Spitalul de Oncologie a fost mutat din cauză că vechea clădire era tot mai degradată. În câteva luni, toată aparatura a fost mutată, iar clădirea a rămas goală, astfel că cei de la Consiliul Judeţean au decis să valorifice spitalul la fel cum au făcut şi cu alte astfel de imobile.

Deşi clădirea este veche de mai bine de 100 de ani, nici până acum nu se ştie cine este proprietarul de drept.

"Această clădire deocamdată nu apaţine judeţului Braşov. Este o veşnică dispută. Discutăm atât cu ministerul muncii, cât şi cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care îşi revendică fiecare în parte proprietatea acestui imobil", susţine Mihai Pascu - vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.

Deşi, încă nu este proprietar în acte, Consiliul Judeţean a anunţat că scoate clădirea la vânzare, în speranţa că va obţine două milioane de euro. Însă până să ajungă acolo, ar mai fi ceva de făcut.

Acum, în clădire mai sunt doar câteva documente de arhivă, dar si acestea vor fi mutate în curând. Ce ar mai trebui făcut este decontaminarea sălii unde a funcţionat aparatul de radioterapie, iar asta ar putea costa aprox 300.000 de euro.

Deşi clădirea este în stare avansată de degradare, Consiliul Judeţean speră să obţină o sumă bună pe ea şi asta cu atât mai mult cu cât este situată într-o zonă centrală a oraşului. Dar specialiştii sunt destul de sceptici în ceea ce priveşte vânzarea fostului spital.

"Clădirea în sine nu reprezintă un foarte mare interes pentru că această clădire, ca să fie adusă la o formă satisfăcătoare pretenţiilor actuale, presupune cheltuieli foarte mari. Un teren construibil în zona aceea se poate comercializa între 200 şi 500 de euro pe metru pătrat", a spus Adrian Pop - agent imobiliar.

Dacă vor reuşi să valorifice clădirea, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor să investească banii în reabilitarea spitalului judeţean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri