Virgina Martin, şefa DGASPC Braşov, reţinută de procurorii DNA

Data publicării:
VIRGINIA MARTIN

UPDATE: Magistraţii Tribunalului Braşov au respins propunerea de arestare pentru 29 de zile a procurorilor. Virginia Martin şi Matei Gavril vor fi cercetaţi în stare de libertate. Împotriva celor doi nu s-au dispus alte măsuri. Procurorii au făcut recurs la decizia magistraţilor.

Funcționara este acuzată de două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Împreună cu Virgina Martin a fost reținut și consilierul județean, Matei Gavril. 

În perioada noiembrie 2012 – martie 2013, şefa DGASPC Braşov ar fi dat ilegal contracte prin atribuire directă, către două societăţi controlate de către consilierul judeţean Matei Gavril.

Achiziţiile s-au realizat la preţuri mult mai mari decât cele practicate pe piaţa liberă, iar plata facturilor emise de către cele două societăţi s-a făcut inainte ca bunurile să fie livrate

Totodată ar fi dovezi cum ca firmele detinut de consilierul judetean au revandut directiei de asistenta sociala produse cumparate din supermarketuri, dar la preţuri de trei ori mai mari.

Astfel, la Direcţia Generală de asistenţă socială şi protecţia copilului s-a creat un prejudiciu de peste 250.000 de lei.

În schimbul acestor favoruri făcute consilierului judeţean, Virginia Martin, a primit de la Matei Gavril, un autovehicul de lux.

Pentru a ascunde acest cadou, consilierul judeţean a făcut o factură către soţul Virginiei Martin, prin care îi vinde acest autovehicul.

Acum, cei doi au fost aduşi la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri