Sari la conținut

Viteză pe traseu de munte

Participanţii şi spectatorii deopotrivă s-au bucurat de vreme frumoasă la Râşnov. Întrecerea a avut loc pe Drumul Naţional 1E, care leagă oraşul de Poiana Braşov

"Răduţ este favoritul meu, maşinile evoluează an de an, mi-au plăcut foarte mult şi a fost spectacol", a spus un spectator.

"O emoţie complexă, pentru că eşti şi cu sufletul în gât, mai ales minutele efective de competiţie şi, în acelaşi timp, te gândeşti că este un sport totuşi riscant", spune alt spectator.

Pilotul Lucien Hora a făcut spectacol pe traseul de pe Valea Cetăţii cu monopostul pe care îl "alintă" Lolita. Hora a fost cel mai rapid în ambele manşe de concurs.

"Este o maşină de formula 3000, are un motor de Ford Cosworth 3 litri, V8 cu 458 de cai la 9000 de ture", ne povesteşte Lucien Hora.

Clubul Sportiv ACM Reşiţa, unde e legitimat pilotul, are mari probleme financiare, aşa că Hora s-ar putea să nu poată participa la următoarele etape de campionat.

"Prima victorie e frumoasă întotdeauna, a fost grea pentru că am venit cu greu să participăm la etapa asta, următoarea întrebare, dacă participăm la toate nu ştiu să vă răspund", spune Lucien Hora.

Hora a fost urmat îndeaproape de colegii săi, Răduţ  şi Zaberca, aflaţi la doar câteva zecimi de secundă distanţă.

Următoarea etapă va avea loc peste aproximativ o lună.

Reporter: Sorina Secelean
Operator: Răzvan Rădache, Dan Dascălu