Vor să scurteze programul de vizite

Data publicării:
program 20vizite 20spital-50893

Personalul medical al Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe este nemultumit de programul lung de vizită impus de ordinul ministrului sănătății. Medicii şi asistentele susţin că vizitatorii tulbură liniștea pacienților şi de nenumărate ori sunt nevoiţi să-i scoată din saloane pentru a putea face vizita de seară şi pentru a aplica tratamentele.

În cele 21 de zile de când este în vigoare noul program de vizită a bolnavilor, cadrele medicale de la spitalul din Sfântu Gheorghe au adunat un teanc de plângeri. Rudele bolnavilor profită de cele 5 ore de vizită şi uită să mai plece acasă. Asta îi deranjează pe alţi pacienţi care vor linişte în salon. " Mai ales la final de saptamana vin uneori trei patru familii, intra in salon si practic nici aer nu mai este " Antal Almos - director medical Spitalul Județean Sfântu Gheorghe Cadrele medicale se plâng şi de lipsa de educaţie a vizitatorilor. "E o problemă şi cu educaţia al aparţinătorilor deoarece pachetele sunt puse de exemplu pe patul bolnavilor, se aşează pe patul bolnavilor, deşi sunt rugaţi să nu facă acest lucru" Reko Tulit - asistent şef Secţia de Ortopedie Bolnavii se plâng asistentelor că în timpul vizitelor nu mai au intimitate.

Dintre reclamatiile pe care le-au primit medicii si asistentele a fost si cea a unei proapete mamici care s+a plans ca atat timp cat colega sa de camera primeste vizitatori ea nu isi poate alapta copilul. Cu toate că medicii vor să revină la vechiul program vizite, majoritatea bolnavilor sunt mulţumiţi că rudele pot veni mai devreme la ei şi pot sta mai mult. Conducerea spitalului a adunat toate aceste plangeri şi le-a comunicat mai departe direcţiei de sănătate publică. Medicii speră ca ministerul sănătăţii să impună din nou un program de vizite de doar două ore.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri