Sari la conținut

Voturile au fost numărate

Primii saci cu buletine de vot au ajuns la Colegiul Naţional Unirea puţin după ora 22:00. Cei mai harnici au fost cei din municipiul Braşov. În jurul orei 22:30 parcarea din faţa liceului era plină de maşini care aduceau sacii cu voturi dar şi de jandarmi şi poliţişti care asigurau paza.

Ceva mai târziu au ajuns însă microbuzele din comunele mai îndepărtate. Au fost cazuri în care reprezentanţilor secţiilor de vot le-a luat mai mult să ajungă până la Braşov decât să numere voturile. Imediat după ce urnele de votare s-au închis, la ora 21:00, membrii secţiilor au numărat voturile, după care le-au adus la Braşov pentru a le preda, sub o procedură strictă.

"Vin la sediul Biroului Electoral Judeţean unde predau procesele verbale centralizatoare, buletinele de vot nule, buletinele de vot contestate şi eventualele alte contestaţii, precum şi copiile după listele electorale permanente tabelele electorale şi declaraţiile pe proprie răspundere", a spus Claudiu Petra - purtător de cuvânt BEJ Braşov.

La închiderea urnelor, în judeţul Braşov prezenţa la vot a fost de 54,73%, iar la nivelul judeţului nu au fost înregistrate incidente majore.