Weekend plin la munte. În staţiunile montane au fost peste 11.000 de turişti 

Data publicării:
WEEKEND BRAN

Bazarul din faţa castelului Bran părea neîncăpător pentru cele câteva sute de persoane care au decis să petreacă acest sfârşit de săptămână în zonă.

"Acum urmează să mergem la Castelul Bran. Întâi am vizitat târgul, exponatele, artizanatele, am cumpărat câte un suvenir", a spus un turist.

"Ne-am săturat de mare, am venit şi la munte. Am stat la Râşnov, ne-am relaxat, atât", a zis alt turist.

Comercianţii au avut numai de câştigat. I-au îmbiat pe turişti cu tot felul de suveniruri care să le amintească de vacanţa la Bran. Cea mai căutată a fost brânza în coajă de brad. Un kilogram costă 35 de lei.

"Fiind vremea bună automat că toată lumea s-a plimbat, a cumpărat. Tradiţionala brânză de burduf în coajă de brad, care este făcută la noi aici în zonă şi recunoscută peste tot, până peste hotare", a spus Mihai Lăzăroiu - producător Bran

Turiştii care s-au dus la Bran au vizitat şi Muzeul Vămii Medievale, care adăposteşte o colecţie impresionantă de mobilier care a aparţinut Casei Regale a României. Dormitorul Regelui Ferdinand, salonul galben sau salonul de ceai al Reginei Maria se numără printre încăperile recreate în muzeu.

Acest weekend le-a adus profit proprietarilor de pensiuni de la munte, care au raportat un grad de ocupare de 70%. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri