Sari la conținut

Ziua Unirii, sărbătorită la Braşov

Manifestarea a început cu intonarea imnului naţional şi cu oficierea slujbei de către preoţi. Apoi, prefectul judeţului a ţinut un mic discurs în care a amintit despre importanţa acestui eveniment. La final, fanfara militară a oferit un scurt recital de cântece militare.

"Am pomenit de Al. Ioan Cuza, de înaintaşi, de Kogălniceanu de Bogdan Petriceicu Haşdeu, am amintit de aceştia pentru că au fost precursorii celor care au luptat, sunt cei care s-au jertfit şi care până la urmă au realizat un deziderat, o dorinţă a populaţiei din acele vremuri", a spus Mihai Mohaci - prefectul judeţului Braşov.

"Mă bucur că ne-am prins în Hora Unirii împreună cu toţi cei care au fost aici şi acest lucru cred că ne va folosi nouă celor care astăzi trebuie să comemorăm, să ne aducem aminte şi să trăim aceste clipe importante şi emoţionante din istoria noastră", a spus George Scripcaru - primarul municipiului Braşov.

Aproape 400 de persoane au venit duminică în Piaţa Unirii să sărbătorească mica unire, fără să ţină cont de frigul de afară.

Pe aceeași temă